Wie kent hem niet?

Terwijl leeftijdsgenootjes al in september de pietenkostuums uit de kast trokken, wist mijn 2-jarige in de week voor de intocht nog altijd niet wie de meneer met het rode hoofddeksel en zijn zwart geschminkte vrienden waren. ‘Kabouter!’, was steevast het antwoord als we hem aanwezen en vroegen wie dat was.

Dat moest anders. Dus de week voor de intocht introduceerde ik het Sinterklaasjournaal. Het Sinterklaasjournaal is niet zo geschikt voor peuters die niet weten wie Sinterklaas is. Niet geschikt voor Dummies zeg maar. Een Piet die een cadeau met haar naam inpakte was fantastisch, maar ook snel weer vergeten. En Sinterklaas? Die kreeg promotie: ‘Een kapitein!’

Een dag voor de intocht viel het kwartje. Sinterklaas en Piet werden herkend. Nu de liedjes nog… Het kdv was nog niet toe aan de stoomboten, dus ik moest zelf aan de bak. Begrijpelijk, natuurlijk. Ik zong ‘zie ginds komt de stoomboot’ en besloot dat dit, ondanks de lengte, maar het paard moest zijn waar we op gingen wedden.

De intocht vond ze fantastisch, mijn kleine frummel. ‘Is niet spannend hoor’, fluisterde ze vanaf m’n schouders in m’n oor. Aan het eind van de dag zong ze met me mee: ‘Zie ginds komt de stoomboot, hij brengt ons veel pakjes ik zie ze al staan.’ Bijna goed.

Het origineel van deze blog verscheen op tweewetenmeerdaneen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>