Verslaafd aan het web

“Van de moeders is 24,4% dagelijks meer dan 3 uren online.” Het magazine Fabulous Mama deed onderzoek naar verslavingen van moeders en met opvallend resultaat. Moeders van nu zijn verslaafd aan het web. Meer dan 35% van de moeders geeft aan altijd online te zijn.

Tja. Kuch. Heus niet! Ik ben wel eens offline. Soms. Tijdens kantoortijd als ik het écht lekker druk heb en mezelf geen tijd gun om online rond te lummelen. Of als we in het weekend met het gezin samen zijn. Of tijdens de vakantie. Of als T-Mobile het niet nodig vindt om voor m’n verbinding te zorgen. Of. Of…

Maar eerlijk is eerlijk, als ik in een dergelijke enquête had moeten aangeven of ik verslaafd ben aan internet, dan is het antwoord: ja. Zou het internet er niet zijn, dan zou mijn leven er heel anders uitzien. Kan ik zonder? Ja, vast wel. Dan had ik waarschijnlijk nog altijd lange telefoongesprekken, zoals ‘vroeger’, toen de mobiele telefoon nog geen gemeengoed was.

Maar de tijd is nu. En het internet heeft me veel gebracht. Het groeide met me mee. Ik heb er ontzettend lieve, leuke en interessante mensen ontmoet en ik ontmoet nog steeds leuke, interessante mensen. Ik heb vrienden, die met recht tot mijn inner circle horen, door het hele land. Een internet vol gelijk gestemden, of dat nu vakgenoten of levensfase-genoten zijn. Of beide.

‘Wat vinden jullie van het blad Fabulous Mama?’, vroeg Peet. Geen idee eigenlijk. Dus onder het mom ‘moederdag’ gooide ik gister een Fabulous Mama in de boodschappenkar. Lekker een kop koffie op de bank, tijdschrift erbij, terwijl de dochter zich uitleeft (ook lezen) op advertentieblaadje ‘Wij’. Heerlijk! En dan ben ik blij dat ik daar eigenlijk nog meer van geniet, dan van het doelloos refreshen van de Facebook pagina.

Het origineel van deze blog plaatste ik op 2wmd1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>