De december challenge

December. Het is f*cking december. Wat is er met de rest van het jaar gebeurd? Die zomer die zo lang op zich liet wachten, maar uiteindelijk zo heerlijk was… Is die echt alweer voorbij? De goedheiligman alweer naar huis. Tjee.

Elk jaar lijken de laatste maanden van het jaar drukker dan ooit, werktechnisch. Dit jaar is het amper te behappen. Dagen, weken, maanden: ze vlogen als een malle voorbij. Volgend jaar is alles anders. Beter. Toch? ‘Ik zal blij zijn als het januari is’, hoorde ik mezelf deze week zeggen.

Maar dat is niet waar, want ik houd van december. Zo’n heerlijk knusse maand. Ondanks dat we zondag nog een pakjesavond vieren, tuigde ik vanmiddag de kerstboom al op. Kaarsjes branden. In het bijzonder voor twee bijzondere vrouwen, tantes, die dit jaar de strijd tegen kanker verloren. Het was in dat opzicht een bizar jaar. December. Maand van terugblikken, mijmeren.

En gelukkig is het nog geen januari. Ik moet nog 63 km rennen.

Het origineel van deze blog verscheen op tweewetenmeerdaneen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>