Moeders breit

Als adviseur ben je verdomd weinig aan het ‘maken’, dus soms begint het dan opeens te kriebelen. Helemaal nu de herfstige stortbuien de tuin tot een onbegaanbare drapperige bende hebben gemaakt. Ik kocht bolletjes wol en een naaimachine bij de Lidl (ja werkelijk) en leerde mezelf diezelfde dag nog borduren met de naaimachine en kabels breien (met breinaalden, niet met de naaimachine). Maar kabels met Lidl-wol, dat was het precies niet.

Nu heeft mijn meisje sinds afgelopen weekend een nieuwe jas, een zwarte donsjas van Name It (collectie van vorig jaar). Het knalroze Hema-sjaaltje staat daar super leuk bij, maar is eigenlijk te kort… Hmmm… Toen ik gister in mijn lunchpauze van postkantoor terug naar het gemeentehuis liep, viel mijn blik op de breiwinkel. Ja. Breien!

Te veel keuze natuurlijk, dus ik heb me laten adviseren en geïnspireerd door de sjaal van collega @simoooontje op zoek gegaan naar het patroon voor (wat later bleek) de valse patentsteek. Leve Pinterest en Google! Ik vond een duidelijke uitleg en video. Na vijf keer opnieuw opzetten was ik tevreden over de eerste naalden en de breedte van de sjaal. Nu kan het me natuurlijk niet snel genoeg gaan, maar voorlopig ben ik nog niet eens op de helft. Wordt vervolgd!

Nieuwe jas Valse patentsteek

7 reacties op “Moeders breit

  1. Succes! Ik heb een kussenhoes gebreid, maar kwam tot de conclusie dat breien geen hobby voor mij is. Ik heb te weinig geduld. Wel hele mooie kleur wol! Past ook goed bij de naam van je blog :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>