Pompoentaart

Pompoentaart - uit: 'Gek op groente en fruit' van AH  Gelukt! In elk geval een lust voor het oog...

‘Waarom heb je niet gewoon gekóókt?’, vroeg de man. Die vervolgens zelf aardappels met biefstuk ging staan bakken. Voor het meisje bakte ik een pannenkoek (‘ja, jaaa’) waar ze geen hap van wilde (‘NEE!’), schilde ik een appel (‘áp-pel, jaaaa die’) terwijl ze een mandarijn bedoelde (‘die, die, diehie, ap-pel, die!’).

En ik? Ik vond alles lekker aan de taart, behalve de pompoen. Weer wat geleerd.

Proberen? Boen een pompoen schoon en snijd in partjes van een halve cm (slierten en pitten verwijderen). Bekleed een bakvorm/springvorm met bladerdeeg (eventueel blind bakken), vul met de pompoenpartjes. Meng 250 ml volle kwark met 4 eieren (loskloppen), 150 gram geraspte oude kaas en 2 tl kerriepoeder. Giet het mengsel over de pompoenpartjes, bestrooi met een beetje tijm. Oven voorverwarmen op 200 graden, 40 minuten erin, klaar!
Recept uit: Gek op groente en fruit, koekboekje van Albert Heijn (€ 2,99).

1 reactie op “Pompoentaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>