Why wait?

#whywaitGelukt! Ik liep 70 km in december. 70,9 om precies te zijn. Daarmee is mijn challenge volbracht en zijn mijn Facebook-vrienden weer even verlost van alle hardloop-updates. Gister liep ik voor het eerst 14 kilometer, trots! Maar ik ging wel te ver deze maand. Mijn linker knie voelt alsof ik een nacht heb staan twisten. Overbelasting gok ik. Niet voor het eerst, toen ik trainde voor de veldloop in maart, mijn eerste loop dit jaar, had ik last van overbelasting van mijn enkel.

Doel in januari
Ik twijfel over een nieuw doel voor januari: een run van 18 kilometer lopen? Tempo verhogen? 80 kilometer rennen? Iets zegt me dat ik nu even niet moet overdrijven. Misschien moet het doel gewoon zijn: drie keer per week hardlopen. Een lange duurloop, een iets snellere korte duurloop en een intervaltraining. Zoiets. Mijn doel om in 2014 een halve marathon te rennen lijkt op het moment prima haalbaar, al red ik die 21,1 op dit moment nog beslist niet aan één stuk.

Started to run!
Toen ik in februari impulsief mijn Lunarglides kocht, na twee keer trainen met Evy, had ik niet gedacht dat het echt iets zou worden met dat hardlopen van mij. En dat ik het zou volhouden. Die uitdaging van Girlslove2run.nl heeft ontzettend geholpen om de dondere decemberdagen door te komen. Inmiddels hebben we de kortste dag gehad en heb ik me ingeschreven voor een halve marathon op de langste dag van 2014. Ik heb er een nieuwe liefde bij.

Het origineel van deze blog verscheen op tweewetenmeerdaneen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>