IT Band Issues

itband

Bron

Die pijn in mijn knie, die in december begon … die is er nog altijd als ik langere afstanden loop. En bij een echt pittige training is de pijn er een dag later weer. Inmiddels weet ik (hoera voor mijn trainer, Google, Pinterest, yoga-docent en zus-de-fysio) wat het is: mijn iliotibial band. Met andere woorden: een ordinaire lopersknie. Gelukkig (!) in mijn geval nog zonder ontsteking.

Snapping hip
Zonder dat ik mij daarvan bewust was, ken ik deze band al heel lang. In mijn jongere jaren, als tiener, werd ik namelijk regelmatig geplaagd door een ‘Snapping hip’. Destijds ook de diagnose van mijn huisarts. Tips om het te verhelpen heb ik nooit gekregen, helaas was het internet toen ook nog niet wat het nu is. Ik voel dat de pijn aan mijn knie op dezelfde plek in mijn heup begint.

Lopersknie
Toen ik mijn knie in december voor het eerst voelde, had ik het idee dat het kwam doordat ik op schuin aflopend wegdek liep. En keurig links natuurlijk, dus altijd hetzelfde been op de laagste kant. Daarbij opgeteld het verlengen van mijn loopafstand tijdens een training … zorgden voor overbelasting en pijn. Inmiddels weet ik dat die pijn niet zomaar over is. Of beter gezegd: de pijn gaat wel steeds over, maar komt ook elke langere training terug.

De tips die ik tot nu toe kreeg: stretchen van de IT Band; goed opwarmen van het bekkengebied voor een training; lopen op vlak wegdek. Inmiddels doe ik al vijf jaar aan yoga. De yogales gisteravond (geïnspireerd op Shiva Rea) voelde als een massage na de hardlooptraining een dag eerder. Ik zoek de oplossing dus in de yoga. Wat leesvoer:

De oefeningen die mij gister tijdens de yoga-les bij Club Yoga verlichting gaven, in een video van Shiva Rea zelf:

Het origineel van deze blog verscheen op tweewetenmeerdaneen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>