Road to 21k

Door een overvloed van gesponsorde blogs in mijn blog-omgeving, gewoon even geen zin meer om te bloggen. Daarbij voelt tweewetenmeerdaneen.nl als een plek om over gezins-dingen te bloggen en daarover blog ik uiteindelijk liever niet. Maar voor die halve marathon train ik braaf door. Hoe gaat het met mijn training? Een update!

16 kilometer
Eind maart rende ik voor het eerst 16 kilometer. Ik deed dat in 1:51 en op mijn tandvlees. Maar f*ck, wat was ik trots! Maandags deed ik iets rustiger aan bij tijdens mijn baantraining, met ook het oog op het NK Veldloop voor gemeente ambtenaren die woensdag. En daar ging het mis. Het was warm en het parcours was droog en zwaar. Ik liep een magere PR. Wat een teleurstelling. 6km in 38:08. Zwaar ontevreden.

Geen. Zin. Meer.
Die teleurstelling en ontevredenheid hakte er in. Mentaal vooral. Totaal gedemotiveerd. Ik kon het hardlopen in de eerste weken in april amper opbrengen. En als ik rende, dan als een watje. Elke kilometer een stuk moeten wandelen. Of het slechts een paar kilometer volhouden. Gewoon een gevalletje: geen zin!

Nog 1,5 maand
Vorige week dinsdag besloot ik dat het anders moest. Nog amper 1,5 maand tot de halve marathon, dus kop er voor! Ik meldde me af voor de yoga-les die ik zou volgen en ging rennen. Hondsberoerd, maar ik liep heerlijk! Een pace van zo’n 6:25 (min per km) en het gevoel dit tijden vol te kunnen houden. Afgelopen zaterdag liep ik weer een 16 km, deze keer in 1:46, stuk sneller dan de vorige.

971ee6e6b0987b60eaae4aa47c149beb

Snelheid, snelheid, snelheid
Het liefst wil ik die halve marathon onder de twee uren lopen. Maar met mijn huidige duurlooptempo gaat dat hem gewoon niet worden. Op 18 mei loop ik een 10 kilometer die ik graag onder het uur zou lopen. Bij goede weersomstandigheden moet ik dat kunnen. Maar het trainen op duurvermogen gaat even voor de snelheid. Hoe jammer ik dat ook vind, want als ik dan lees over anderen. Die een ‘slechte’ halve sneller lopen dan mijn verwachtte eindtijd. Autch. Dat moet ik toch ook kunnen?

Misschien is 21 juni wel te vroeg voor een goede halve marathon. Maar die eerste officiële editie van de halve (half)rond het Snekermeer, die wil ik gewoon lopen. En die belevenis gaat voor een goede tijd.

4 reacties op “Road to 21k

 1. Ja, leuk om weer wat van je te lezen! Erg herkenbaar wat je schrijft over gesponsorde blogs, ik kan daar (soms) ook weinig mee.
  En wat ben je goed bezig man, met hardlopen. Soms kan het echt heel moeilijk zijn om jezelf te motiveren. Maar 16K is echt een heel eind! En vandaag deed je zelfs 18 toch? Echt respect! Ik vind 10 al een hele opgave. 😉

 2. Die halve marathon om de Snitser mar lijkt mij ook geweldig, maar helaas, ik bedacht mij dat veel te laat.
  Ik ben ook niet zo van het ver vooruit plannen.
  Ik heb vorig jaar 4 dagen voordat de halve marathon van Leeuwarden was, besloten dat ik die zou lopen (als eerste wedstrijd ooit).

  • Woei, vier dagen?! En gered? Respect! Ik was ook niet van plan zo ver voorruit te plannen, maar gewoon ergens dit jaar mijn eerste halve te lopen. Die van Sneek, daar heb ik wel wat mee en ze verwachtten een stormloop dus toen de verkoop startte zat ik keurig achter mijn PC om me meteen aan te melden. Maar er komen ongetwijfeld nog wel kaarten vrij, want ik hoor om me heen veel mensen die een kaart hebben en last hebben van blessures.

 3. Het was niet dat ik al niet eerder niet gelopen had hoor. In de weken daarvoor had ik op een mooie avond een dikke 17 km aan een stuk gelopen. Maar de beslissing om de HM te lopen was echt pas een paar dagen van te voren.
  Ik heb mijzelf toen verbaasd. 1:57:17 was de netto tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>