Hardlopen op de eilanden

wpid-img_20140805_083448.jpg

Ik houd van de Wadden, van de zee. Van de geur van het zoute water. Het geeft een instant-vakantiegevoel. Heerlijk! Dus wat is nou beter dan hardlopen langs de zee? Toen we begin juli op Terschelling waren kwam het er niet van. Tijd voor een herkansing!

Tijdens onze vakantie liep ik vier keer. De eerste keer was een rondje over de bolwerken van Dokkum. Met een kleine omweg kwam ik hijgend terug van 3,5 kilometer. Liep ik echt een maand eerder nog een halve marathon? Oef…

Lauwersoog, herkansing met vrienden. Zij in training voor triatlons, ik gewoon recreatief. Gelukkig voor mij hadden zij een rustige duurloop gepland. Eerste stuk langs de dijk, waar we een prachtige zonsondergang boven de Waddenzee zagen. Daarna staken we het militaire oefenterrein over, wat ook een prachtig natuurgebied is. Al met al een prachtige loop en toch maar mooi 9km op de teller.

20140831-LauwersoogLauwersoog is voor ons, aan het begin van de vakantie,

altijd een mooie bestemming. Slechts een sluis verwijderd van de door ons zo geliefde Waddenzee. Schiermonnikoog en Ameland binnen bereik, maar ook Borkum en het Duitse Wad dichtbij. We gebruiken Borkum slechts als tussenstop om door te gaan naar Juist.

Na een slechte nacht op Juist besluit ik in de vroegte mijn hardloopschoenen aan te trekken. Goed plan, zo bleek. Na een rustige km even wat rekoefeningen op de dijk en daarna rustig aan door. Met zo ongeveer elke kilometer een fotomomentje. Wat een mooie manier om zo’n eiland te verkennen!

wpid-img_20140802_095455.jpg

 

Een paar dagen later, drie eilanden verder, kon ik maar moeilijk wennen aan het idee dat we de terugweg alweer moesten gaan plannen. ‘s Ochtends wederom vroeg wakker en een humeurtje… Uch. 😉 Hardloopkloffie aan en weer op weg. Heerlijk! De avond er voor had ik het havengebied al verkend, gewoon rustig tempo op mijn bootschoenen. Wat is dat heerlijk om zo makkelijk te voet een afstand af te kunnen leggen.

wpid-img_20140805_093300.jpg

‘s Avonds rende ik nog een klein stukje over Baltrum. Baltrum is zo klein, dat je vanaf de Waddenhaven echt super snel bij de Noordzeekust bent. Het hardlopen gaf me de mogelijkheid om veel meer van de eilanden te zien dan we normaal doen. We hebben geen fietsen aan boord en E (3) loopt nog niet zo ver. De duingebieden op de oostkant van de eilanden Juist en Langeoog had ik zonder mijn hardloopschoenen niet gezien. En zo’n leeg strand ‘s ochtens vroeg, dat is toch heerlijk?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>