Lopen op het Wad

20140807-emmerDroogvallen op het Wad; een van de belangrijkste redenen dat we onze huidige boot gekocht hebben. Goed, helemaal droogvallen is niet ideaal (dan ligt de boot scheef), maar in een geultje ondiep water ankeren en dan met de bijboot naar een drooggevallen plaat varen, dát kunnen we wel. And so we did…

 

 

20140807-borkummerwatt  20140807-onsjachie 20140807-schouders 20140807-zeehond

Op de terugweg van Baltrum naar Borkum, besloten een tocht van twee getijden te maken. Dat wil zeggen: zo vroeg mogelijk vertrekken om binnen het tij (van eb tot eb) zo ver mogelijk richting Borkum te varen. En dan droog te vallen. Of in ons geval: in een geultje te ankeren. Met de kids de zandplaat verkennen en dan wachten tot het water hoog genoeg is om door te varen.

Wat was dat gaaf zeg! Heel bijzonder om zo midden in de natuur te zijn. Een heel eind van onze boot lag een groep zeehonden, waarvan een nieuwsgierig stel van een afstandje naar ons kwam kijken. Overal om je heen, onder je voeten; overal is leven. Prachtig.

2 reacties op “Lopen op het Wad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>