Plannen voor 2015

2c0aabce17b7c99511d2e16a189f9c7eMijn laatste loop van 2014 staat op 13 december op de planning: de halve marathon tijdens de Adventurerun op Ameland. Zes kilometer over het strand, geknipt in twee delen dus twee keer zo’n rottige duinopgang… En kilometer 14 tot en met 17 met tegenwind over de dijk langs de Waddenzee. Wat doe ik mezelf aan? Het zal geen PR worden vermoed ik, helaas. Maar niet getreurd, plannen voor 2015 zijn alweer gemaakt!

21 kilometer onder de 2 uur
Goed, er kan nog heel wat gebeuren in tussentijd, maar het streven is om op 20 juni de halve rond het Sneekermeer onder de 2 uur te lopen. Precies een jaar na mijn eerste halve. Inmiddels weet ik dat dit gewoon een ‘snel’ (vlak en harde ondergrond) parcours is. En na Ameland een halfjaar om mij op mijn snelheid te concentreren. Moet lukken dacht ik zo.

Over snelle parcours gesproken: Copenhagen Half 2015
We hebben het er al een hele tijd over, mijn wederhelft en ik: Kopenhagen. Lijkt ons een prachtige stad en het wordt de hoogste tijd dat ik eens in Denemarken kom. April dit jaar was het geld op, dus de gemaakte plannen gingen op de lange baan. Eerlijk gezegd zijn we sinds onze dochter er is (en die is inmiddels 3,5 jaar) nog maar twee keer samen op stap geweest. Oeps… Ik sta inmiddels ingeschreven voor de Copenhagen Half Marathon op 13 september 2015 en ons om er een leuke mini-vakantie omheen te bouwen.

Berenloop, voor de beleving en een parcoursrecord
Wat was het fantastisch om op Terschelling te lopen. En als ik dan toch volgend jaar weer een stukje sneller ben, dan wil ik natuurlijk ook die 2:14 verbeteren… Lopen op Terschelling is fantastisch en beter dan de Berenloop 2014 kunnen we het qua omstandigheden niet treffen natuurlijk, dus wellicht wordt 2015 Berenloop weer een echte ‘berenloop’.

Drie halve marathons en daarnaast…

  • In elk geval in maart de 10 mijl Monnikenloop op Schiermonnikoog.
  • Wellicht in mei de 10 km van Loop Leeuwarden. Of ook de halve…? En de 1 km kidsrun met mijn meisje.
  • In het voorjaar de 6 (of misschien de 12) km van het NK Veldloop voor gemeenteambtenaren in Utrecht.
  • In oktober de 4 Mijl van Groningen met collega’s.

Zo loopt mijn agenda voor 2015 alweer aardig vol! In februari is het twee jaar geleden dat ik startte met hardlopen. Geen geboren snelheidsduivel, maar trots op het duurvermogen dat ik afgelopen jaar heb opgebouwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>