Van speeltuin naar speeltuin

Echt hoor, jaren terug zou ik je uitgelachen hebben als je mij voorspelde dat ik een vakantie van speeltuin naar speeltuin zou gaan. En dat ik die vakantie dan ook nog zou bestempelen als de beste in jaren. Maar dat was het: de beste vakantie in jaren. De speeltuinen waren dan ook niet zomaar speeltuinen, nee: haven- en strandspeeltuinen aan de Waddenzee!

Speeltuin strand Nordeney

Else is nu 2,5 en slaapt nog ‘s middags. Slapen doet ze niet meer in de buggy, dus we zijn tijdens de vakantie dagelijks een paar uren aan de boot gekluisterd. Echt eilandverkennen zat er daarom dit jaar niet in. Maar wat gaf het! We hadden briljant weer, heerlijke zeildagen en de dagen die we niet zeilden bleven we in de buurt van de haven. Op Juist was dat nog het minst erg, met het Noordzeestrand op 500 meter van de Waddenhaven. En Terschelling, waar West ook kruipend te bereiken is vanuit de haven… Heerlijk.

We bleven zelfs twee nachten bij Lauwersoog, waar een kleine jachthaven naast een luxe camping met Plaza, speeltuin en animatieteams zit. Animatieteams gingen me nog wat te ver, voor mijn verlegen peuter. Maar die speeltuin, waar we vanuit de boot op uit keken? Briljant! Want dan hebben paps en mams echt vakantie he, als de peuter zich vermaakt zonder dat je daar zelf veel energie in hoeft te steken. Wat een genot.

Lauwersoog

Voor wie nog zonder kinderen is, is het ongetwijfeld een schrikbeeld: van speeltuin naar speeltuin. Maar alles klopte, de zilte zeelucht, de prachtige zeildagen, een kleine meid die de hele dag buiten speelt en vooral: niks dat moet. Volgend jaar weer? Volgend jaar is Else hard op weg een kleuter te worden. Dan is alles weer anders.

2 reacties op “Van speeltuin naar speeltuin

  1. Grappig he? Ik had er vroeger ook een spuughekel aan. Die kindervakanties. Nu geniet ik er zo ontzettend van. Heerlijk toch? Prachtige foto’s ook weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>