Next up: 4Mijl Groningen

Zondag loop ik samen met collega’s de 4 Mijl van Groningen. Vorig jaar super gezellig en de weersvoorspellingen zijn bijna perfect! Goede omstandigheden voor een PR… Ik merk dat ik altijd met een reserve loop, nooit voluit. Eigenlijk weet ik ook niet goed wat dat is, jezelf helemaal leeg lopen. Hoe verdeel je je energie over een afstand, in dit geval 6,5 kilometer?

Ik weet uit mijn trainingen dat ik prima in staat ben om een pace van 5:30 min/km te lopen. Maar ik liep nog nooit 6,5 kilometer constant in die snelheid, altijd zak ik weer af. Eigenlijk wil ik werken naar een pace van 5:00 op de kortere afstanden en 5:30/5:40 aanwennen als duurlooptempo. Maar daar is nog een lange weg te gaan.

Netjes drie keer per week trainen zou al een goede eerste stap zijn. Maar jaaah… In september liep ik in elk geval voor het eerst weer eens ruim 70km in een maand. Wat was ik daar vorig jaar december trots op… Nu voelt het alsnog als cheaten. En dat klinkt dan weer als vooruitgang he? Keep you posted!

1 reactie op “Next up: 4Mijl Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>